KAIN PASANG NUR AQEELA RESEPI TIPS NIAGA LUAHAN HATI

Tuesday, 4 April 2017

CARA INSTALL WATSUP WEB DI DESKTOP SO KORANG TAK YAH REPLY WATSUP KAT HPON

assalamualaikum...

pernah tak korang rasa macam over stress seketika bila batery hpon sentiasa kiok jer, asyik2 nak kena charge dah pulak charger jenis kabel pendek dah tu plug pulak kat bucu bucu disebalik sofa, kita nak golek2 sambil me reply watshup pun jadi leher terpaksa dipusingkan beberapa degree agar selesa namun tetap hangin satu badan kan dan dan ahli perniagaan yg custmer riban riban serta watsup yang masuk pun ooo mak oiii hpon sampai jam giler u alllss..

tapi sekarang korang tak yah risau, korang install jer watsup web kat deskstop, sambil2 berblog korang leh jawab watsup sekali kat destop so hpon biarkan charging di bawah sofa apa ku kesah aku dah selesa menjawap watsup kat desk stop la la la la

caranya sonang jer ikut jer cara kat bawah ni yg mana nak copy u allss copy jer.



1) korang copy yg ni kat deskstop https://web.whatsapp.com/


nati dia akan keluar gambar macam kat sebelah ni korang tanda lah
yang kotak 'keep me sign in' meaning that kalo korang off desktop atau tetiba black out ker, korang tak yah buat sekali lagi benda ni just buka jer balek web tu automatic watshup keluar macam biasa.





2) korang amek smartphone cangih mangih korang tu, cari  whatsapp web sebelah kanan dan cuba clik kat situ dan dia akan kuar camera scan code



2) pastu kan tgk tak bulat warna hijau yg tulis 'click to reload'..ok bila korang click dia akan jadi segiempat berwana hitam macam gambar kat bawah ni manakala hpon kat tangan korang tu tekan whatsup web, dia akan keluar scan code so scan kan betul2 kat kotak hitam segiempat tu sampai lah dia loading


3) tunggu dalam satu minit macam tu dia akan keluar semua list whtasup korang tadi sebijik macam kat hpon, so korang leh lah menari riang gembira sambil menjawab wthsup la la la la ada ku kesah battery hpon kiok la la la la


selamat mencuba u alss harap korang faham lah penerangan hakak kat sini, sebab hakak ada masalah sejak azali lagi sentiasa berfikir macam ni ' aku paham tapi tak pandai nak explain kat hang' krik krik krik



Post a Comment
copyright RESERVED For LULU MATZAM | Template Design By SIS HAWA

Recent Comment

FOLLOW ME