Monday, 17 April 2017

KARPET YANG BOLEH DI BASUH MENGGUNAKAN MESIN

Assalamualaikum...

Pernah tak korang rasa liat sesangat nak pegang vacuum terutama nak bersihkan karpet tebal di ruang tamu atau bilik tidur...rasa macam nak masuk mesin basuh jer karpet tu kan tetapi apakan daya mesin basuh tak muat makanya terpaksa lah menggunakan vacuum jugak.

Kalo korang yang jenis tak leh move on tak ada carpet kat rumah dan lazy lazy sepanjang masa nak bersihkan carpet apakata korang cuba menggunakan patchwork carpet, sangat senang untuk dibersihkan semudah masuk dalam mesin basuh atau sidai sidaikan jer kat luar rumah untuk hilangkan habuk, patchwork carpet ni memang 100% cotton so mudah kering tak perlu tunggu berhari hari untuk kering, kekadang bila cuaca terik, dalam 3 jam dan bolehlah bentang semula

Hakak memang suka menggunakan carpet sejak dari dulu lagi, bila duduk landing di lantai ruang tamu, kaki dan motot tak lah rasa sejuk-sejuk berangin ghitew setelah wujudnya NA dalam kehidupan kitaorang maka bertamba kerap lagi lah membersihkan carpet, itu yang bertukar ke patchwork carpet

Korang nak tau tak karpet patchwork hakak ni beli di bundle penampang kota kinabalu tau, rm30 jer yang size paling besar, sangat murah tak setimpal dengan rupanya, kualiti sangat bagus, no more koyak koyak at all, bila adik akak belikan beberapa helai rasa terharu giler mana taknya hakak pernah beli rm160 size sederhana, melonjak kegirangan lah akak mohon dia belikan lagi sebanyak yang munkin la la la la

Korang yang berada di kawasan berdekatan boleh lah skodeng skodeng, bagi yang memang berminat dengan patchwork ni for sure akan beli lah sebab berbaloi baloi dengan harga murah

Tips lemah lembut sopan santun dari akak ialah sebelum membasuh patchwork carpet tu, pastikan washhine machine korang tu boleh menerima muatan sehingga 11kg ke atas, kalo idok maka menanti hangkang ler mesin basuh itu uhuk huk huk

ok lah u allsss sampai sini dulu bai bai sharing is caring

patchwork carpet bundle 7'x7' rm30 jer


tempat landing NA
cinonet mama

eh eh eh budak cinonet ni ade jugak yer
ni size paling besar patchwork carpet 8'x8' rm30 jer





4 comments:

  1. murah ni kan lu...
    aku pun mencari patchwork carpet juga, tp belum jumpa lagi ..
    maybe nextime cari bundle punya la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mpy aku minta adik aku beli di penampang KK, di saana banyak dan lawa2 oo, rasanya di situ jak ada bundle patchwork ni

      Delete
  2. CCL PUN TENGAH MENCARI CARPET PATCHWORK NI ..TAPI TAK DA DESIGN-DESIGN ANG BERKENAN DIMATA

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik capupucino nak bagi tau akak suka sangat cappucino latte ni,nati share lah tempat paling best minum capicinno latte yer...

      patchwork kena survey tempat yang murah dan kualiti 100%cotton

      Delete