Wednesday, 5 April 2017

PERSEDIAAN BILA FRIEND LIST FB CECAH 5K ABOVE

Assalamualaikum...


sebenarnya hakak nak bercerita berkaitan dengan kekalutan ketika fb personal bertukar ke fb page, masa tu memang tak tau hape2 ingatkan makin ramai friend makin seronoklah  berniaga ghupe ghupenye idok ler teman, bila dah cecah 5k friend, fb personal tadi automatik bertukar page.

fb page pulak ghupe ghupenya sunyi sepi ajer, update lah pun pang pung pang kat wall tu, tak da seorang pun yang nengok nyer, kalo ada pon yang nengok seorang dua ajer, mhueeeee nak niaga macam mana kalo gitu, seorang pun tak tinggalkan komen utk pm..time ni hakak memang hilang arah sehari dua jugak lah ingatkan boleh berbangga dengan jumlah friend yang ramai memandangkan semua list friend mempunyai potensi yang tinggi untuk membeli kain pasang,namun bila dah bertukar menjadi fb page maka hakak pun krik krik krik.

tuan mak zuke kata fb personal tu hanya untuk menghubungkan antara kawan-kawan dan keluarga sahaja maka dengan itu friend list dihadkan hanya 5k, fb personal bukan untuk mengembangkan perniagaan,kalo nak berniaga sign in page yang telah disediakan haaaa cenggitu katonye..ada ku kesah.

bila guna page pulak nak orang tgk moment kita lalu lalang maka dengan itu haruslah menggunkan fb adss yang berbayar. fb adds pula paling cikai pun rm3 sehari itu pun limited jer orang yang boleh tengok wall korang.

nak tak nak hakak terpaksa lah menggunakan fb ads, mau tak terpaksa kain pasang dah penuh satu rumah nak jual macam mana kalo fb sunyi sepi jer, tak dak sorang pun yang tinggalkan komen maka dengan itu, disini lah permualaan hakak menggunakan fb adds sehingga ke hari ini.kalo korang nak tau page yang ada bertulis 'sponsored' sebenarnya iklan berbayar menggunakan fb ads

cerita ini berlaku tiga tahun yang lepas ketika permulaan hakak berkecimpung dalam perniagaan online menggunakan medium fb personal sahaja, hakak rasa fb makin banyak berubah, munkin sekarng ni dah lain, atau korang boleh share jugak pengalaman berniaga menggunakan fb personal..

ok lah hakak nak sambung sidai kain, nati ada masa yang panjang hakak share pulak pengalaman berniaga online

bai bai sharing is caring...............










4 comments:

  1. Kalo nak berniaga online memang nak kena rajin kumpul friendlist..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...bila friends ramai so customer pun confident beli barang kalo tak ramai friend sell pun krik krik krik

      Delete
  2. Good sharing .... peniaga yg bari berjinak2 boleh belajar ttg fb ads .

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib ada fb ads utk peniaga online yg full time macam aku mpy huhuhu

      Delete