Tuesday, 11 April 2017

RESEPI POTATO WEDGES UNTUK NA ALA ALA MEKNONALD

assalamualaikum...

NA dah 10 bulan, makan pun makin banyak sementara gigi satu persatu tumbuh maka selera pun dah jadi luar biasa dari kebiasaan. sudu garpu, karpet kusyen bantal semua nak dikunyah..

mama pun fening setiap hari mencari menu teething yang sihat untuk dia while mama still tak mau guna garam. gula atau perasa until NA 2 years old



Bahan bahan 
1. kentang yang di potong panjang2
2. air rebusan ayam 
3. mix herb - jika ada
4. unbleached flour 

cara membuatnya

1.rebus kentang yang dipotong tadi menggunakan stok rebusan ayam

2. Biarkan empuk seketika kemudian keluarkan
3. Sediakan bancuhan unbleached flour dengan sedikt air rebusan ayam tadi kemudian salutkan bancuhan tepung dngan kentang tadi

4. Kemudian goreng menggunakan virgin oil
5. Dah siap...hidangkan bersama susu ibu

macam ni ler ghupenye walaupun tak sama macam wedges mekdi tapi masih makanan sihat utk NA

bukan main suka bila dapat makan

bertambah tambah NA makan sedap sgt ler tu






hamboi pukul 10pm pun nak kunyah kunyah ker..layankan jer lah nasib baik ada balance wedges ptg tadi

1 comment:

  1. Eh sebaya la baby sis dengan anak buah saya...

    ReplyDelete