KAIN PASANG NUR AQEELA RESEPI TIPS NIAGA LUAHAN HATI

Wednesday, 12 April 2017

TIPS MEMILIH TELEFON UNTUK SI PENIAGA ONLINE

Assalamualaikum

Akhirnya, berakhirlah sudah kesenduan telefon hakak setelah iphone 7 kumiliki...harap selepas ini tiada lagi masalah kiok semasa membalas wassup custmer la la la la

Sebenarnya telefon adalah medium paling penting dalam memulakan perniagaan online..orang kata telefon umpama sebuah kedai bagi seseorang peniaga online,betull lah kot yer dak....bagi hakak telefon apa2 pun boleh jer digunakan untuk menjalankan perniagaan online janji ada wasup dan line internet, kalo telefon cun melecun, canggih manggih tapi line internet kiok maka mau jadi hapeee

namun telefon pintar atau smartphone adalah lebih mudah dan cepat bila berhubung dengan pelanggan,terdapat banyak aplikasi yang boleh di download untuk memudahkan sesebuah perniagaan online yang active contohnya fb page, wechat, shoppe, chorosul dan banyak lagi

kalo hakak lah kan yang paling penting adalah bahagian camera sesebuah smartphone ini kerana kain pasang hakak sentiasa nak berselfie, kejap kejap custmer nak gambar real kejap kejap nak gambar matchy matchy...kalo jupa pulak custmer yang semua warna dia request untuk ambil gambar baru padahal dah ada gambar selonggok disediakan, hakak memang tak larat nak layan so hakak babai kan jer lah ku tinggalkan kau dengan senyuman.

semenjak berniaga online almost 4 tahun, ini adalah telefon yang ke 3 hakak gunakan, terasa macam buka kedai baru pulak bila bertukar telefon la la la la, rasa bersemangat waja nak capai sales yo lah mana tak semangat kalo duit dah keluar beli telefon kan, munkin juga inin salah satu cara hakak nak reward diri sendiri ape..

sedikit tips untuk peniaga online yang active dan sedang berfikir untuk membeli telefon,pemilihan capacity storan RAM sesebuah telefon perlu diutamakan samada menggunakan 16GB 32GB 128GB 256GB, semakin besar capacity telefon itu maka semakin banyak lah data yang boleh disimpan, makanya juga bila sudah kapasiti besar dengan itu harganya juga lebih mahal dong..

kalo korang mementingkan telefon yang up to date dan fungsi yang lebih menarik apakata try menggunakan jenis iPhone, kalo korang nak dapatkan detail iphone pegi jer ke website apple atau pun korang chek kat lazada

alahai itu jer ke tipsnyer....ok kan jelah janji hado....

ok ba bai sharing is caring

hakak pilih pink rose, sebab hitam tak menawan langsung di mata hakak




Post a Comment
copyright RESERVED For LULU MATZAM | Template Design By SIS HAWA

Recent Comment

FOLLOW ME