Friday, 23 November 2018

TIPS MENGHILANGKAN KEPUTIHAN DENGAN CEPAT

Assalamualaikum and hai ladiessss.

Hai putih putih melati Ali Baba....hahahaha saja nak hiburkan hati, wanita memang sepanjang hidupnya pasti akan melalui kisah si putih putih ni aka keputihan, tak kisah lah kategori mana pun putih putih yang awak awak sedang hadapi sekarang ni yang penting cari solusi dan fahami apa itu keputihan dan penyebabnya hokeyyyyy, kakak tak mau cerita bab itu korang google dan buat research sikit-sikit tau, eh ini wajib lah sebab kita boleh faham dan take action bila berlaku benda ni.

Korang jangan risau ada tips paling cepat nak hilangkan keputihan ini, insyaAllah settle masalah kewanitaan yang merungsingkan. Baca kat bawah ni

1) Cari Greek yogurt dekat supermarket, kalo jumpa yang plain lagi bagus, haaaa yang ni memang sekali makan jer teruiiii hilang, better minum pagi bila perut kosong tapi kakak minum jer ikut suka hati bila rasa nak minum, kalo susah sangat nak jupa Greek yogurt ni korang beli je brand lain tapi makesure jenis plain tau bukan yang manis-manis potong kaki tu. inyaAllah yang ni memang ok, amalkan setiap hari atau setiap kali si putih putih muncul yang ni memang ada kajian menyatakan yogurt boleh merawat keputihan yeayyyy cepat pegi cari yogurts

2) Plssss jauhkan minuman dan makan benda-benda manis-manis tau, yang ni memang kena elakkan lah sistur, nati korang google je sebabnya, kakak malas nak type panjang lebar kat sini

3) Minum air masak sebanyak yang boleh, air suam lebih baik, air barli pun ok jugak

4) kalo nak beli supplement pun ok jugak, beli dekat pharmacy atau guardian tau, cari probiotic yang mengandungi banyak bacteria Lactobacillus, tapi yang ni takda kajian yang memakan supplement boleh menyembuhkan keputihan tapi akak makan alhamdulillah sepantas kilat hilang dgn jayanya

5) Kalo dah cuba buat semua tapi tak berjaya sembuh jugak, korang wajib jupa docter tau, minta nasihat mereka, dont shy shy bab si putih putih melati ni ye, takda apa yang memalukan pun, ini semua berlaku pada setiap wanita so buat ape nak malu kan

Ok lah itu je nak share, sebenarnya lagi banyak tips dekat google korang boleh cari info lebih lagi naaa, sebelum kakak cau chin cauuuu izinkan kakak promote website kain pasang kakak hiihhi www.lulukainpasang.com


2 comments:

  1. tenkiu share ... selain tu cuci miss V dengan sedikit campuran garam dan air suam ... dan pastikan kering .... kalau guna pantyliner, rajin2 tukar setiap selang 5 - 6 jam ...

    ReplyDelete
  2. Aku tag kau join giveaway

    http://www.mrspip.com/2018/12/giveaway-akhir-tahun-2018-by-lady-in-red-planner.html?m=1

    ReplyDelete