Tuesday, 16 May 2017

KENANGAN SAMBUTAN HARI IBU NAK NANGIS KER NAK GELAK

Assalamualaikum....Kebetulan sambutan hari ibu baru-baru ini kitorang berada di kampung, hajat dihati hendak membawa mak (mertua) melawat adiknya yang sakit di sungai koyan Pahang dan alhamdulillah sampai juga mak ke sana, walaupun perjalanan ulang alik lebih kurang 12 jam namun terpancar kegembiraan di wajah mak walaupun kami tahu dia keletihan.

Tidak ada ucapan hari ibu pun untuk mak atau kek untuk santapan, namun bagi akak memenuhi hajatnya melawat adik yang sakit sudah memberi kepuasan untuk mak dan kami, rasanya itulah sambutan hari ibu untuk tahun ini.

Setelah pulang dari kampung dan sesampainya di rumah (KL) akak berbual-bual dengan suami tentang sambutan hari ibu memandangkan ini tahun pertama akak menjadi ibu.

Akak : abang tak da kek ke semepena sambutan hari ibu ini???

Suami : hari ibu!!!!oh hari ibu ker, patutnya Aqeela (10 bulan) yang beli kek untuk ibu, abang beli                    kek untuk ibu abang lah

Akak : oh my gaddddd suami aku, kiranya kena tunggu Aqeela pandai beli kek baru sambut hari ibu               lah yer

Apakah ini, nak nangis ker nak gelak guling-guling....ok u alsss selamat hari ibu kepada kita semua, kita adalah wanita yang penuh kekuatan dan kesabaran...


love luluKAIN PASANG SAKURA COTTON 


2 comments: