Monday, 22 May 2017

NEELOFA JADI DUTA TN50, MAKIN LAKU LAH TUDUNG LOFA LEPAS NI

Assalamualaikum...

I LIKE YOU LOFA, LEPAS NI TAK YAH BERLAKON DRAMA YE KERAS KETUNG AKAK MELIHATNYA


Sudah kah kamu memahami apa itu Transformasi Nasional 2050???

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Sasaran dari sebuah negara maju menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi. Ini bermakna kita sebagai rakyat Malaysia patut menyumbang sesuatu untuk menjayakan TN50.

Baru-baru ini seramai 13 individu terdiri daripada pelbagai latar belakang dan berjaya da­­­­lam bidang masing-masing dipi­lih sebagai Duta Belia Transformasi Nasional 2050 (TN50), untuk mendekati golongan muda bagi mendengar idea dan aspirasi mereka, salah seorang daripadanya adalah Noor Neelofa Mohd Noor atau lofa. Hamboi cik lofa makin auuummm kau sekarang ya, apa pun tahniah cik lofa, dia memang layak menjadi duta kerana kejayaan dia dalam perniagaan tudung diusia muda dan ramai remaja di luar sana yang menjadikan lofa sebagai sumber inspirasi bukan setakat remaja sahaja, remaja purba macam akak pun meminati cik lofa tau....


Semoga TN50 berjaya mencapai sasaran 30 tahun akan datang, setidak tidaknya semua rakyat Malaysia faham misi TN50 sebagaimana wawasan 2020 yang mana budak kecil pun sentiasa melaungkan slogan wawasan 2020 menunjukkan mereka juga peka.


hamboi lofa seweet meeweet kau kan dgn si fatahme lulu...

sharing is caring2 comments: